Thursday, August 13, 2009

Foodieboy har prøvet Skagenfood ….

Foodieboy har prøvet Skagenfood …. Og juryen er stadig ude, som en af mine gode venner (Desi Darling) ville have sagt ….



Jeg har egentligt aboneret på den før og været grumme skuffet – for mand hvor er det dyrt … på den anden side er det jo besnærende …. Frisk fisk, bragt til døren …. Lige til at sætte i ovnene og så på bordet …. Men ….. proportionerne er sku skæve …


Convenience
Convenience pakken er et abonnement, hvor fiskemenuen er næsten klar til at servere. Du skal blot varme op, stege lidt og smage til - resten er der sørget for. Pakken til 4 personer indeholder 600 g fisk, 500 ml hjemmelavet fond el. sauce og et fisketilbehør, og den koster kr. 251. Pakken til 2 personer indeholder den halve portion og koster kr. 175.


ja I må ha’ mig meget undskyldt, men portionerne er altså bare så små at det er forretter til 4 personer eller hovedretter til 2 anoreksiprægede piger …. I den der er designet til 4 !!! Foodieboy er lige så skuffet og oprevet som en havegang! Men, Men, men …. Ikke om man lærer af sine fejl … nej nu flere år senere og med en noget bedre økonomi i ryggen, forsøger jeg mig igen …. Og lektien er dybest set den samme som sidst …. Nu har jeg bare råd til at ignorere det faktum at det er HUNDE DYRT!



Foodieboy forsøger sig først med en convenience pakke, for det lyder jo da besnærende …. Lige til at sætte i ovnen …. Og hvad får man ? noget hvid fisk, med nogle klatter frossen sovs på, lige til at smække i ovnen og en foliebakke med kartofler og kål …. Der også ku gå i ovnen …. Nemt, ganske bestemt … men særligt avanceret eller nytænkende var det sku ikke … og valuta for pengene?? … næppe …. Så skiftede jeg til :


LuksusPLUS
LuksusPLUS pakken fås til 2 personer til kr. 168 eller til 4 personer til kr. 225. Pakken indeholder kun fisk eller kombinationer af fisk og skaldyr i kategorien luksus. Bl.a. rødtunge, havtaske, slethvar m.fl. Som et ekstra plus vil pakken ca. hver anden gang indeholde sæsonens skaldyr sammen med fisk. F.eks. i kombination med kulmule, torsk, skærising m.fl. Det vil primært være jomfruhummer, men også krabbeklør og muslinger vil være på programmet.

… og Luksus, det er jo noget foodieboy holder af …. så det virkede oplagt, men hvad kom …Laks !! Med de priser Laks koster nu om stunder og med de tilbud på laks man ser alle steder, er laks vel nærmest overgået til kategorien skidtfisk! … Foodieboy var atter ret skuffet …. Men da jeg ringede for at klage, var damen nu så sød at tilbyde at slå halv skade om regningen, og så ku jeg jo ikke sige nej …. En anden pudsig ting jeg har bemærket mig, er denne: Skagenfood har konstant ekstra pakker og ekstratilbud som man kan få leveret sammen med sin faste pakke …. Det er jo som sådan ikke så underligt …mersalg er jo en god ide, men umiddelbart strejfer ekstra pakkerne mig bare som et langt bedre køb end de faste pakker …. Hvad handler det om … således købte jeg 2,5 kg lamme culotter – irske, for 259 kr. … lig med 103,6 kr. / kg …. I INCO koster den samme varer 123,75 kr. – en gros!!! Ligeledes kostede jomfruhummer leveret til døren, med persille oli, 159,5 kr. / kg. hos Skagenfood, imod 217 kr. kg. hos INCO … ja hvis nogen kan forklarer det, så kom an…
Men et skal de da ha’, deres opskrifter er gode … her er en af dem….

Ovnbagt kuller med chili/mangopanade på bund af sukkerærter, majs og peberfrugt med mild karrysauce

Ingredienser
1 stk mango
0,5 chili rød
1 pk sukkerærter
1 løg
1 madæble
fløde
salt og peber
1 dl hvidvin
karry
3 dl hønsefond (evt. 3 dl vand og 1/2 bouillonterning)
olivenolie
2 stk røde peberfrugter
2 stk majskolber
600 g Kullerfilet

Fremgangsmåde
Panade af chili/mango: Skræl mangoen og skær kødet fra kernen. Kødet fra mangoen og ½ chilipeber skæres i fine tern. Svits det i en gryde i lidt olie i 1-2 min. og krydr med salt og peber. Ovnbagt kuller: Skær fisken i portionsstykker, krydr med salt og fordel panaden på fisken. Placer fisken i et smurt ildfast fad og bag den ved 200 grader i ca. 10-12 min. Mild karrysauce: Skær løg og madæble i tern og svits det i lidt olie. Tilsæt ½ tsk. karry eller efter behag og lad det svitse med. Tilsæt hvidvin og hønsefond og lad det koge ind, til halvdelen af væden er væk. Blend saucen, hvis du synes. Tilsæt en lille smule fløde og smag til med salt, peber og evt. karry. Bund af sukkerærter, majs og peberfrugt: Rens majsene og skær majskernerne fra stokken, halver ærterne og skær peberfrugten i tern. Det hele sauteres i lidt olie på en pande i 2-3 min. Krydr med salt og peber. Server retten med ris eller kartofler.


Foodieboy lagde 2 jomfruhummere ovenpå hver tallerken og serverede en Sauvignon
blanc fra Marlborough - New Zealand - 2007 til.....

Velbekomme .....

Foodieboy har været på fæ’øerne ....


Foodieboy har været på fæ’øerne og det var et hit skal jeg hilse og sige …. Ikke alene var jeg gæst i et rigtigt hjem … med det mener jeg selvfølgeligt et sted hvor mor (Rikke) lavede småkager og bagte brød i et væk ….. samtidigt med at hun passer, mand, børn, konversere gæsterne og ser AbFab ud! Ja Foodieboy fik sku mindreværdskomplekser! En ting er at få min husholdning til at køre …. Det er ikke nemt (smiler overbærende ), men jeg har jo heller ikke et hav af unger (3) at ta’ mig af …. Når ja og et job og et studie …. Der er da også en af Rikkes ældre opskrifter her på siden (Rikkes boller – 13 Oktober 2006).

Den sidste aften var jeg så inviteret på restaurant Gourmet ….(http://gourmet.fo/) Og det spillede bare! Ikke noget med skum og kokkenes fucking molekylære legestue der! Nej god gedigen mad, med kvalitet og kreativitet …. Ikke at Foodieboy er Rindalist, men han synes nu bedst om mad der bevarer en anelse jordforbindelse .. ærlig mad og det kan de på Gourmet i Thorshavn, under den Kyndige ledelse af Leif Sørensen, der er uddannet på det hedengangne Gourmet tempel Kommandanten.










Lettere selskabeligt overrislede afsluttede vi natten på Hvonn hvor jeg hyggede mig med at flirte med lille Torkild i baren .... tror ikke den stakkels dreng aner hvad der ramte ham.....