Wednesday, February 18, 2009

Mad i Muscat / Oman


Cafe og restaurant Kargeen er en fantastisk hyggelig lille oase midt i et ellers kedeligt handles center. Ordet Kargeen betyder lille hytte på arabisk og det har da også den stemning af gårdhave som man kunne forestille sig ved en lille hytte. Maden som vi spiste, var typisk libanesisk / indisk, hvilket vil sige gryderetter med fisk, kylling, lam, ris og flad brød. Alt sammen til en rigtigt rimelig pris, af 4 ”penge” = ca 60 kr for et frokost ta’ selv bord. Til gengæld var drikkevarerne hunde dyre! 40 kr. for en mango juice, er jo nærmest danske priser og virker noget ude af proportion sammenholdt med maden, men så var den også lækker og frisk presset. Hvis man er flere der spiser der om aftenen har de nogle små hytter i baghaven med en teltdug inden i, der giver stedet et beduinlejer / 1001-nats skær. Hovedattraktionerne ved stedet var efter min mening den Marokkanske te (mynte, vand og sukker) og vandpiberne! En alt i alt hyggelig lille oplevelse som man ikke bør snyde sig selv for.


The Chedi er et af de dyreste hoteller i verden eller i hvert fald i Oman og da vi var der, blev vi så fanget af den fede stemning ag luksus, god mad og flotte omgivelser, at vi var ”tvunget” til at spise brunch der 2 morgener og aftensmad på fiskerestauranten den ene aften. Brunchen som vi indtog i en flot hvid gårdhave, mellem hvide søjler og flotte hvide parasoller, havde alt det der hører til en velassorteret brunch buffet, men med den ekstra bonus, at varme ting som pandekager og eggs Benedict blev lavet frisk og serveret ved bordet. 225 kr. pr. mand kan måske ligne meget i et ellers billigt tropisk land, men med alt det der fulgte med ja så var det en oplevelse der smagte af mere! Vi havde hørt at man mod betaling kunne tage sit badetøj med og så bruge hotellets pool, men det virkede ikke til at være muligt, da vi spurte på restauranten. Fiskerestauranten, som vi havde reserveret bord på til samme aften var den mest romantiske og stemningsfyldte oplevelse jeg længe har haft. Vi havde et bord i forreste række, ned mod vandet, på en lille terrasse, hvilket betød at det eneste der adskilte os fra bølgerne der skvulpede i strandkanten, var en lille stribe sand og en række af bål der var tændt langs restaurantens ene side. Alt var som man forventer det af en top restaurant. Vin, med og stemning gik op i en højere enhed, som fik prisen på de ca. 1025 kr. pr. mand til at virke ganske ok. For de penge fik vi drinks, en flaske vin, og 3 retter, med kaffe og likør – klart stedet at tage hen hvis man har spenderbukserne på og leder efter en romantisk aften! –Annette og jeg var rørende enige om at vi næsten burde kysse på hinanden, om ikke andet så bare fordi det ”hørte til”…
http://www.ghmhotels.com/







Labels: ,

Saturday, February 14, 2009

Tea poetry.....

I love tea, and have for years been drinking a blend from Perchs tea shop in Copenhagen –
http://www.perchs.dk/dansk/index.asp

Often I think to myself that I am too young to be that old – that set in my ways, and so I try something else, but I still end up going back to the same old Ceylon op 50% / Earl Grey 40% / Jasmine 10% - I am actually so conservative that I’ll travel with my own tea ....

But as long as it is an Earl Gray blend (and don’t you dare put green tea in my earl gray!), I’m generally good.

As I was drinking a cup of tea@ The Chedi Hotel in Oman last week - Earl Grey of course- I got to read on the back of the tea bag, and what I read was almost poetry.... so here goes:

A timeless treasure for seducing the soul. Its rich blend of sumptuous flavours, presented in exclusively handcrafted silky pouches, pleasuring the palette of the finest connoisseur. Its elegantly exotic balance of whole tealeaves, herbs and fruit invokes a pure symphony of aromatic sensation. Tchaba is the quintessential of quality lifestyle. One sip is sensuous. One sup is divinely decadent.

Hmnmmmm.... the brand was named Tchaba and actually it was a tat thin in my opinion, but I just loved the text so I decided to do a bit of advertising any old way.