Thursday, January 15, 2009

Multebær dessert .... Æblekage goes multebær



Min gode ven Anders præst gav mig den her opskrift som jeg har brugt ofte siden....og vil servere i aften sammen med den grullede cuvette .....

Nem, god, men dyr ....

Knus en pose makriner (i posen før du åbner, så svinder det mindre), hæld over i en skål og hæld sprut over .... har prøvet med meget forskelligt.... hvad du nu ligehar åbent.... i aften bliver det en rest dessertvin.... læg multebær syltetøj over ..... et glas eller så ... vær ikke fedtet, så hellere lad være med at lave den her opskrift! (Det er multebær, der gør opskriften dyr, for det er bare ikke lige noget man køber i netto! Grunden til at det er ¨så dyrt, er at multebær kun gror vildt, så der skal en eller anden til at gå bjergene i Norge eller Sverige og plukke dem .... har jeg hørt ....

kom flødeskum over og stil i køleskabet en time eller så.....

Velbekomme - og husk der findes ikke noget som .... "for meget dessertvin" - Formeget af en god ting, er helt fantastisk!!






Rødvinsmarineret Cuvette på Grill med pastasalat






Hejsa

I aften tester jeg den her opskrift, som jeg fandt på http://www.friland.dk/page4031.asp

(4-6 personer)

1 cuvette
1½ dl rødvin (ja ja ja .... eller mere ikke ??)
1 laurbærblad
1 lille gulerod
1 skalotteløg (eller andet løg)
8 enebær
Timianblade fra 1 kvist
Salt og peber

PASTASALAT:
300 g pasta, f.eks. små muslingeskaller
1 dl basilikumblade
1 dl persilleblade
½ dl oregano
1 fed hvidløg
¼ dl citronsaft (jeg prøver med Balsamico .... for det har jeg)
½ dl olivenolie
Salt og peber
½ kg grofthakkede tomater
100 g oliven, grønne og sorte
½ dl kapers
½ dl pinjekerner
yderligere har jeg nogle champignionger, så de ryger lige med i .....

Læg cuvetten i en skål. Blend rødvin, laurbær, gulerod, skalotteløg, enebær og timianblade oghæld marinaden over cuvetten. Lad den trækkemindst 2 timer, men gerne natten over i køleskab. - enzymatiske processer går hurtigere ved højere temperatur, så det bliver på mit køkkenbord.....
Kog pastaen aldente og skyl den i koldt vand. Bland basilikum, persille, oregano, hvidløg, citron-saft og olivenolie i en blender, hæld blandingenover pastaen og smag til med salt og peber.

Bland salaten med tomater, hakkede oliven, kapersog pinjekerner og lad den trække mindst 1 time.
Tag cuvetten op af marinaden, dup den tør og krydrmed salt og peber.

Grill cuvetten indirekte i ca. 35 min. og skær den i tynde skiver.
Servér kødet medpastasalaten

Mon ikke marinaden fra kødet ku koges ind til en god sovs ??? Det tester jeg lige .... - Lavede sovsen og der skal nu en del fløde til for at den ikke bliver for kraftig....men så er den også god ....

Servere en Barbera d'Asti Superiore til .....

opskriften er hugget fra http://www.friland.dk/page4031.asp


Velbekomme !