Monday, January 10, 2011

Fungi ripieni - fyldte Portobellosvampe

12 store portobello svampe (stokken fjernes) - Undgå så vidt muligt at vaske svampene – børst dem rene!

2 spsk. oliven olie

1 finthakket fennikel

100 soltørrede tomater i olivenolie

2 fed hvidløg (eller ½ kæmpe fed)

175g friskrevet parmesan

bredbladet persille – groft hakket.

salt & peber

parmesan skåret i flager

1/2 potte basilikum (kun bladene)

Forvarm ovnen til 200 grader

Smør et ovnfast fad med smør

Læg 8 svampe med bunden i vejret i fadet

Hak de 4 sidste svampe fint

Hak ligeledes de soltørrede tomater, hvidløg og fenniklen fint.

Sauter grønsagerne i olivenolie, over svag varme, i en tykbundet gryde. – De skal være møre men ikke få ret meget farve.

Lad grønsagerne køle af og bland dem med reven parmesan, hakket bredbladet persille, salt og peber.

Kom blandingen i svampene.

Bag ved 200 grader i ca. 20-25 minutter – eller til svampene begynder a synke sammen og osten smelter i fyldet.

Når fadet er ude af ovnen drysses med oste flager, hakket basilikum og der serveres!

Velbekomme!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home