Sunday, November 21, 2010

Saltimbocca alla romana


Langt om længe for jeg trukket hovedet ud af bøgerne og fundet den opskrift :)

En skøn opskrift i bestemt ikke skal snydes for!

Magert kalvekød, kaldet Scalapine, oftest inderlår (typisk findes det i udskæringer til Wienerschnitzel) 1 – 2 TYNDE skiver pr person, alt efter lyst og mængde af tilbehør.
1-2 Skiver parmaskinke pr skive kalvekød
Et par blade salvie, frisk, alt efter ønsket smags styrke og størrelsen af kødstykkerne
1 gl. tør hvidvin
Lidt mel (på en tallerken, til at dyppe kødet i)
Smør
Salt og peber
( mozzarella ) - 1 til 2 skiver pr person.
Salviebladene lægges oven på kødet.
En skive parmaskinke, eller 2 lægges hen over salvien, så der er en kød-salvie-parma sandwich. (Hvis du vælger at bruge mozzarella, bliver det bare en kød-salvie-mozzarella-parma sandwich.)
Det hele hæftes sammen med en eller 2 tankstikkere/kødnåle
Den side af sandwichen, der ikke har skinke, altså den frie kød side, lægges op i melet.
Der krydres med salt og peber
Smørret brunes på panden og kødet steges – parmaskinke siden ned ad først.
Når kødet er gyldent på begge sider, tilsættes et glas hvidvin og det hele simrer i et par minutter. Tages af varmen og sættes til side (holdes varmt) til det skal servers.
Velbekomme!

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home