Tuesday, May 04, 2010

Marinerede og stegte zucchini (Zucchini Scapece)



2 fed hvidløg, pillede.

500 g zucchini

Oliven olie

1 tør rød chili knust eller et drys chili pulver

Salt og peber

2 tsk. Finthakket frisk mynte blade.

2 tsk. Rødvine eddike

Skær zucchini i tynde skrå skiver .

Tykkelse og læg på køkkenpapir i mindst 30 minutter for at tørre ud, jo mere vand der kan trækkes ud af dem jo bedre.

Dup dem ind i mellem med køkkenpapir så de tørre mest muligt.

Hak det ene hvidløgs fed fint og skær det andet i 4 stykker.

Hæld nok olivenolie i panden til bunden er dækket og tilsæt de 4 stk. hvidløg.

Ved svag varme steges de 4 stykker hvidløg til de er brune.

Hvidløgene smides ud, men olien beholdes.

Læg nu zucchini ned i den varme olie, i ET lag.

Og steg dem hurtigt / kort tid på hver side, så de lige bliver gyldent brune.

Læg dem op på køkkenpapir så de kan dryppe af og læg næst omgang i panden.

Når de alle er stegt og dryppet af, læg dem på en tallerken / serveringsfad og drys dem over med hakket hvidløg, chili salt og peber.

Spred nu til sidst det hakkede mynte over og lidt eddike.

Lad køle af til stue temperatur.

Kan fint gemmes til dagen efter hvis de gemmes under plastik film på et køligt sted men ikke i køleskabet, det er for koldt.

Velbekomme!







0 Comments:

Post a Comment

<< Home