Tuesday, March 09, 2010

Provence gryde


250 g skært oksekød (klump eller inderlår)
250 g skært skinkekød (bov, nakkekam eller skinke)
250 g skært lam (bov)

2-3 spsk. Olivenolie
150 g bacon
1 løg
4 fed hvidløg eller et ”megafed”
60 g grønne OG 60 g sorte oliven uden sten
1 kvist timian
1 dusk koriander
½ liter tør rød vin (brug nu noget ordentligt!!)
1-2 spsk. Syltede grønne peberkorn
salt
1-2 dl cognac
1 ½ dl pisk fløde

Skær de 3 slags kød i tern, ca. 3 cm eller der og tænd ovnen på 200g C.
varm olien i en tykbundet gryde, skær bacon i tern og rist det i olien.
Tilsæt kød tern og brun dem. Tilsæt løg (hakkede), hvidløg (hakkede) og oliven (hele).
Tilsæt timian og koriander.
Lad det simrer under omrøringen og spæd til med rødvin lidt ad gangen.

Sæt i ovnen i ca 40 minutter.

Tag kødet op med hulske og lad sovsen koge lidt ind, sammen med peberkornene.
Tilsæt cognac og fløde til det smager ….. dump kødet i igen og sæt i oven en 10 minutter mere eller så…..

Serveres med godt brød og rødvin!



Velbekomme!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home