Tuesday, March 09, 2010

Marineret lam med kiwikompot


I en kogebog fra brugsen – mad fra fjerne gryder, som var en af de første jeg købte i 1997, fandt jeg den her opskrift.

4 lammesteaks a 150 g. eller tilsvarende andet lamme kød…..

Salt, peber

Smør til stegning

Marinaden:

2 kiwifrugter

½ dl citron

1 spsk. farin

1 finthakket løg

1 fed hvidløg hakket

Sauce:

Marinaden fra lammet

2 dl lammebouillon

Salt & peber.

Kiwifrugterne skrælles og moses.

Marinaden røres sammen.

Kødet lægges i marinaden i ca. 1 time for steaks og småkød, længere for kølle og culotter (gerne op til et døgn).

Kødet afdryppes i en sigte og overskydende marinade tørres af.

MARINADEN GEMMES!!!
Kødet steges, eller lægges i et fad i ovnen eller hvad du nu føler for…
Sauce:
Panden koges af med marinaden.
Hvis du har lavet en steg, hældes væden fra stegen op i en gryde sammen med marinaden.



Velbekomme!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home