Marineret lam med kiwikompot
I en kogebog fra brugsen – mad fra fjerne gryder, som var en af de første jeg købte i 1997, fandt jeg den her opskrift.
4 lammesteaks a 150 g. eller tilsvarende andet lamme kød…..
Salt, peber
Smør til stegning
Marinaden:
2 kiwifrugter
½ dl citron
1 spsk. farin
1 finthakket løg
1 fed hvidløg hakket
Sauce:
Marinaden fra lammet
2 dl lammebouillon
Salt & peber.
Kiwifrugterne skrælles og moses.
Marinaden røres sammen.
Kødet lægges i marinaden i ca. 1 time for steaks og småkød, længere for kølle og culotter (gerne op til et døgn).
Kødet afdryppes i en sigte og overskydende marinade tørres af.
MARINADEN GEMMES!!!
Kødet steges, eller lægges i et fad i ovnen eller hvad du nu føler for…
Sauce:
Panden koges af med marinaden.
Hvis du har lavet en steg, hældes væden fra stegen op i en gryde sammen med marinaden.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home