Thursday, March 04, 2010

Brød med basilikum eller …..

Brød med basilikum eller …..

3 dl lunkent vand
25g gær
1 tsk. Honning
1 tsk. Salt
500g hvedemel
1 dl. Olivenolie
½ bundt basilikumblade – hakket groft
3 fed hvidløg.

Honning, salt, vand og gær røres sammen.
Melet tilsættes lidt efter lidt.
Der æltes grundigt.
Dejen stilles tildækket 1.5 time.
Et aflangt brød ca. 1.5 cm højt formes.
Dejen stilles til efter hævning ca. 1 time.
Olien hældes i en skål sammen med basilikumbladene og hvidløgsskiverne.
Brødet prikkes med fingrene, så der efterlades fordybninger.
Olie m.m. pensles ud over brødet.
Brødet bages 15 minutter på 200 grader.

Variation.
3-6 soltørrede tomater hakkes.
100 g oliven uden sten hakkes.
2 tsk. herbes de Provence.




0 Comments:

Post a Comment

<< Home