Thursday, March 04, 2010


CANTUCCI - hårde mandelkager fra Toscana - der gerne må dyppes i en kraftig dessertvin!!!
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg hader at lave de "små svin" - primært fordi jeg bare ikke kan få dem gode .... men så er det jo godt man har et madlavningshold der kan .... den eneste grund til at de er med her, er at man ikke kan ha' et italiensk hold uden.... og så er der jo alttid den søde vin.....

Ingredienser
250 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
250 g sukker
3 æg 1 vaniljestang
125 g hakkede mandler
50 g. syltet appelsinskal
Revet skal af en usprøjtet appelsin

Ælt mel, bagepulver, sukker, appelsin, vanilje og æg sammen til en klistret dej.

Ælt mandlerne og den syltede appelsinskal godt ind i dejen.

Tryk dejen ud i en 40 cm lang og 10 centimeter bred stand, der er omkring 1,5 cm høj.

Bag denne cantucci-stang i en forvarmet ovn i 20 min ved 200°c.

Tag den ud og afkøl let inden du skærer stangen ud i ca. 2 cm skrå skiver.
Placer disse skiver med skærefladen opad på bagepladen. Lad dem bage et kvarter mere eller indtil de er gyldne.

- Dyp i sød dessertvin!






Husk der, der er få ting der ikke kan redes med slesk tale og god portvin!
Velbekomme .... eller om igen!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home