Thursday, March 04, 2010

Ossobuco.... en italiensk klassiker, mange variationer!


Ossobuco

1.5 kg. - 3-4 centimeter høje skiver kalveskank
3 hakket løg
3 fed hvidløg hakket
3 hakkede gulerødder
3 stængler hakket bladselleri
smør og olie
tør hvidvin (3 dl eller så…)
1 dl bouillon
1 lauerbær blad
1 kvist timian
1 ds. flåede tomater
salt og hvid peber
lille dåse tomatkoncentrat eller 3 cm. fra tube....
Mel iblandet salt og peber

- Drys med hakket bredbladet persille tilsat citronskal!

Yderligere tilsætter jeg ofte et hav af danske vinterrodfrugter og jeg bruger ofte rød frem for hvidvin, men det er vist ikke noget man finder i Italien …. Husk med flere ingredienser skal der mere væde … f.eks. en dåse flåede tomater….

fremgangsmåde....

Vend de fire kødstykker i sigtet mel efter at have lavet fire snit i skindet (så undgår du at kødet "krøller" sammen under stegningen. Synes det, det er vanskeligt at skære - så klip med din store køkkensaks!)

Steg finthakket løg og gulerod meget let i en rigelig blanding af smør og olivenolie i en tykbundet gryde - eller en høj tykbundet pande.( - "fundamentalisterne" anbefaler kobbergryder...).

Når fedtstofferne har taget smag, fjernes løg og gulerod, og placeres i en skål.Så skrues der op for varmen, og de fire kødstykker brunes på begge sider.

Efter nogle minutter tilsættes et glas hvidvin, salt, hvid peber, tomatkoncentrat og tilsæt til slut også løg og gulerod.

Skru helt ned for varmen og lad ossobuco´erne simre i mindst halvanden time. Tørrer panden ud, så tilsæt lidt vand eller bedre endnu ganske lidt boullion.Husk at vende kødstykkerne med korte mellemrum.

- Jeg har en god ven der påstår at tiden kan skæres ned til 17 minutter ved brug af trygkoger …. Har aldrig prøvet at bruge sådan en monstrøsitet – men deeet er sikkert fint ….. – tvivler dog på det nogensinde er sket i et italiensk hjem!






0 Comments:

Post a Comment

<< Home