Tuesday, March 09, 2010

Myntegelé

Myntegelé




Nogen (f.eks. min far) vil jo mene at lam ikke kan serveres uden myntegelé .... og nogen har bare vildt meget mynte i haven .... og kan ikke mase flere mojitos ned .... derfor denne opskrift...

1 stor håndfuld friske mynteblade (ca. 50 gram, give and take)
4 dl kogende vand
1 spsk. citronsaft
geleringsmiddel (gul Melatin, dosering: læs på pakken)
1/2 kg sukker

ELLER

2 store håndfulde friske mynteblade (ca. 100 gram, give and take)
1 litter æblejuice
1 spsk. citronsaft
1 pakke geleringsmiddel (gul Melatin,)
750 g. sukker

Citronsaften kommes i det kogende vand / æblejuice, og så tilsætter du myntebladene.
Lad det koge ca. 5 minutter, men lad det ikke koge over. Det sidste er noget griseri.
Bladene sies fra.
Suppler med vand, hvis du ikke længere har 4 dl.
Geléen kommer ikke til at ligne det, du køber i butikkerne! Farven er bestemt ikke grøn!
Gul melatin og sukkeret tilsættes. – læs mængden bag på pakken!
Det hele får et opkog, skummes. Geléen hældes på små rene glas – skyllet med koldt vand – så slipper gelen nemmere når den skal ud igen!
Inden du hælder geléen på glas, kan du komme finthakkede eller hele mynteblade i, som pynt.
Glassene dækkes med et viskestykke og står til dagen efter. Luk endelig ikke glassene før geléen er blevet kold, for så er den altså ikke særlig villig til at stivne.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home