Arabisk lam – Agnello All’araba
4 spsk. olivenolie
3 løg skåret i tynde skiver
1 kg lammesmåkød, f.eks. skåret af kølle, bov eller nakke.
2 spsk. flydende honning
1 brev safran
1 knivspids spidskommen
1 knivspids ingefær pulver
2 ½ dl varm bouillon
80g oliven uden sten
80g smuttede mandler
1 bundt frisk koriander – friskhakket
Salt & peber
Opvarm oven til 200 grader c
Opvarm oven til 200 grader c
Opvarm olivenolien på pande
Svits løgene ved svag varme
Tag løg af panden og læg lammekødet på – brun det.
Læg løg og lam i ildfast fad.
Bland honning, spidskommen, safran ingefær og bouillon – krydder med salt & peber.
Hæld over kødet, dæk til med folie eller låg og stil i ovnen 1 time eller til mørt.
Blancher oliven i kogende vand i 5 minutter og dryp af.
Tørsteg mandlerne mens du røre ofte i dem så de tager farve uden at brænde.
10 minutter før spisetid tilsættes mandler og oliven.
Drys med hakket koriander og server!
0 Comments:
Post a Comment
<< Home