Sunday, September 27, 2009

Unghane i ovn ...

Købte en unghane i Superbedst forleden .. en øko en af slagsen, så jeg besluttede at jeg måtte finde på noget andet end det standart gryde steg eller hane i rødvin, og her er hvad jeg fandt på ....

Ingredienser: 1 stor fransk unghane,

1,5-1,8 kg

2-3 hele hvidløg

10 sorte peberkorn

1 laurbærblad

1 stor kvist timian

2 tsk. groft middelhavssalt og bagepapir

1 hel citron

Gnid unghanen indvendig med salt og fyld den med hvidløg, laurbær, timian og peberkorn.
Bare del hvert af løgene i fed, lad feddene beholde skallen på og så ind i unghanen med dem.
Det lyder voldsomt, men resultatet bliver meget delikat og ikke spor hidsigt... stoppede også lige en økologisk citron med ind i kræet sammen med de andre ting...

Tag et rigeligt stort stykke bagepapir.

Gnid det med smør eller olie, læg unghanen med brystet nedad på bagepapiret og pak den godt ind.

Læg den indpakkede unghane i et ildfast fad og bag den i ovnen ca. 50 min. ved 225°. Resultatet er en unghane der både er stegt og bagt og kød, der har taget smag af alle krydderierne indeni.

Partér unghanen og anret det saftige kød.

opskriften er fra Kalu.dk og dertil serverede jeg fra Skagenfood:

Sauté af Bella Gomba svampe, bønner og bacon

1 pk Bella Gomba svampe

250 g brede bønner

2 stk rødløg

150 g bacon i tern

lidt grønne Puy linser

og lidt spinat eller baby spinat blade

1 spsk smør

salt og peber

Fjern stokkene på svampene og skær hattene i ½ cm tykke skiver.
Snit bønnerne i 2 cm lange stykker med et skråt snit og skær rødløgene i både.
Rist baconen i en sautépande til den er let gylden.
Kom smør, svampe og løg ved og rist videre til svampene har taget farve. Tilsæt bønnerne, krydr med salt og peber og sauter til det hele er fint mørt.
linserne er kogt på forhånd og bliver smidt i til sidst sammen med baby spinat blade!
Smag til og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Velbekomme!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home