Sunday, January 16, 2011

Fyldte peberfrugter, Peperoni ripieni



4 gule eller røde peberfrugter
1 bundt bredbladet persille
4 spiseske ost (parmasan)
2 friske rundstykker (eller franskbrød så det nu passer til). Kun krummen bruges!
4 sardelfileter (Ikke i mit køkken!!!!!)
(en slat hvidvin)
2 spiseske kapers
2 fed hvidløg
1 ¼ dl. Oliven olie

Peber frugterne vaskes, ”låget” / toppen skæres af, lad stilken sidde på, det ser flot ud. De hvide skille væge og kærnerne fjernes.

Krummen af brødet (altså brød uden skorpe) smuldres i en skål og der tilsættes 2-3 spiseske oliven olie. (tilsæt evt. en slat hvidvin)

Persille og et sardeller hakkes fint, hvidløgs fed presses og tilsættes brødblandingen sammen med kapers og ost. Det hele blandes grundigt.

Ovnen forvarmes til 175 grader.

Smag til med salt og peber, husk at passe på med salt hvis der er brugt sardeller, da de er salte i sig selv. Der tilsættes en 4-5 spiseske fuld oliven olie lidt efter lidt …. Så blandingen bliver ensartet.
Et ildfast fad smøres.

Peberfrugterne fyldes med brødblandingen.

En ekstra spiseske ost drysses over og låget lægges på.

Så i ovnene! 175 grader 20 minutter!

Velbekomme!

Monday, January 10, 2011

Fungi ripieni - fyldte Portobellosvampe

12 store portobello svampe (stokken fjernes) - Undgå så vidt muligt at vaske svampene – børst dem rene!

2 spsk. oliven olie

1 finthakket fennikel

100 soltørrede tomater i olivenolie

2 fed hvidløg (eller ½ kæmpe fed)

175g friskrevet parmesan

bredbladet persille – groft hakket.

salt & peber

parmesan skåret i flager

1/2 potte basilikum (kun bladene)

Forvarm ovnen til 200 grader

Smør et ovnfast fad med smør

Læg 8 svampe med bunden i vejret i fadet

Hak de 4 sidste svampe fint

Hak ligeledes de soltørrede tomater, hvidløg og fenniklen fint.

Sauter grønsagerne i olivenolie, over svag varme, i en tykbundet gryde. – De skal være møre men ikke få ret meget farve.

Lad grønsagerne køle af og bland dem med reven parmesan, hakket bredbladet persille, salt og peber.

Kom blandingen i svampene.

Bag ved 200 grader i ca. 20-25 minutter – eller til svampene begynder a synke sammen og osten smelter i fyldet.

Når fadet er ude af ovnen drysses med oste flager, hakket basilikum og der serveres!

Velbekomme!

Aubergineroulader

Skær auberginer i tynde skiver på lang led

Drys med salt så de tører ud og lad ligge i ca 30 minutter.

Udblød soltørrede tomater imens.

Tør salten af auberginerne

Pensel med olivenolie

Læg på bagepapir på bageplade og sæt i ovnen 30 minutter ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er bløde.

Smør auberginerne med et tyndt lag pesto og fordel lidt mozzarella ost og hakket soltørret tomat og basilikum blad oven på. Rul skiverne og læg i ovnsfast fad.

Pensel med olivenolie og pesto blandet sammen og drys med frisk revet parmasan ost.

Bag 20 minutter ved 180 grader.